pondělí 29. prosince 2014

Winter Reading: 5. úkol - Zimní tag

Ahoj dnes podruhé,
rovnou jsem tady i s 5. úkolem, abych dohnala svůj skluz. Tentokrát se jedná o zimní tag, kde jsem musela zodpovědět pár záludných otázek týkajících se zimy, tak pojďme na to. 


1. Jakou knihu si představíš, když se řekne ZIMA?
Asi nějakou severskou krimi, teď mi naskočil třeba Chlad od Arnaldura Indridasona . Tam totiž byla parádní zima!

2. Jakou postavu si spojíš se zimou?
Písečného muže (Písečný muž - Lars Kepler), protože se tam potácel podchlazený temnou mrazivou švédskou nocí, brr. 

3. Máš rád/a sníh, anebo jsi radši, když jsou "Vánoce na blátě" a proč?
Sníh mám ráda, pokud můžu být doma v teple a ve světle svíček sledovat z okna, jak padá ta bílá nádhera :) Vždycky říkám, že sníh by mi stačil od Štědrého dne do Silvestra, protože jsem zmrzlina a dobrovolně ven do mrazu by mě nikdo nedostal. 

4. Jaký vánoční dárek Ti udělal největší radost? Proč?
Pokud je to myšleno letos, tak samozřejmě knížky, pak hrnek s morčátkem, voňavé svíčky a krásná sovička na krk od ségry :)

5. Jaký je Tvůj největší zážitek ze zimy?
Největší zážitek ze zimy asi nemám, protože v zimě se venku moc nevyskytuju :D Ale když jsem byla malá, dokázaly jsme se ségrou strávit několik hodin na sněhu na bobech a pak úplně promáčené přijít domů se převléknout a jít nanovo. To mi v paměti zůstalo dodnes, bylo to totiž super :)

6. Představ si, že jsi v "zimní poušti". Je Ti zima a nikde nic není. Nemáš se kam schovat a ani se nijak zahřát. Co uděláš proto, aby ses zachránil/a? Můžeš mít jedno jediné přání...
Asi bych se snažila si postavit iglú, protože je v něm prý teplo. Jestli by se mi to podařilo ale nevím... 

2 komentáře:

  1. Máš krásné odpovědi. :) A díky, jsi jedna z mála, která úkoly dává i k sobě na blog. Moc si toho vážím, děkuji Ti. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji :-) Podle mě je to super oživení blogu, protože to máš opravdu výborně promyšlené a samé zábavné a zajímavé úkoly :-)

      Vymazat

Děkuji za každý komentář, dělají mi obrovskou radost :)