středa 31. prosince 2014

Vánoce 2014 - Knižní dárky

Ahojte,
sice už je týden po Štědrém dnu, ale ještě jsem vám nepochlubila se svou knižní nadílkou. Bohužel mám jen tuto jednu fotku se všemi kráskami pohromadě, protože to, co už jsem stihla přečíst, jsem už stihla i popůjčovat. Ale nevadí, to hlavní na fotce je. 


Vezmu to od vrchu. Lisa Jackson dlouhodobě patří mezi mé nejoblíbenější autorky a její thrillery prostě nemají chybu, takže její nejnovější knihu Všechno mi řekni jsem samozřejmě musela mít. Už mám Lisy doma slušnou sbírku a někdy příští rok plánují re-reading všech jejích knížek, co mám doma. Postupně bych si chtěla pořídit i ten zbytek. 

Sběratel kůží od Jefferyho Deavera mě dráždil pokaždé, když jsem se šla podívat do knihkupectví. Je to opět thriller a opět od Domina a vůbec nevadí, že je to už 11. případ vyšetřovatelské dvojice Lincoln Rhyme - Amélie Sachsová, protože knížky na sebe tak úplně nenavazují, i když kvůli drobným narážkám je dobré znát i předchozí díly. Ty už jsem ale skoro všechny přečetla, takže bez problému. Akorát škoda, že mám doma jen 8. a 11. díl :D

Destrukční deník od Keri Smith jsem chtěla už dávno, ještě než vyšel v češtině. Ještě jsem se k němu moc nedostala, ale už se těším, až začnu. Některé úkoly jsou pořádně ujeté a nejspíš je vůbec nebudu dělat, naopak některé jsou super. Doufám, že v sobě probudím své kreativní já :)

Liane Moriarty a její Manželovo tajemství. Další položka na mém dopisu Ježíškovi. Tuto knížku už jsem přečetla a hodně se mi líbila, více si můžete přečíst ve včerejší recenzi. 

A nakonec to nejlepší - tedy ve smyslu nejtlustší. První tři díly série Cizinka - Vážka v jantaru - Mořeplavec od Diany Gabaldon. Nejdřív jsem pod stromečkem našla jeden tlustý hranatý balík a už jsem trochu tušila, co to je, protože jsem se před mamkou zmínila, že bych si tuto sérii hrozně chtěla přečíst. Shodou okolností jsem ji objevila na nádraží v malém obchůdku s levnými a antikvariátovými knihami, když jsme čekaly na vlak. Mamka si to díkybohu zapamatovala a pro knížky se vrátila, protože co jsem četla, jsou už těžko k sehnání. Takže z Cizinky jsem měla ohromnou radost, ale pak jsem objevila ještě další podobný balík a nakonec ještě třetí! Takže moje radost neznala mezí. V březnu mám narozeniny a doufám, že se třeba dočkám pokračování série :)

Se všemi knížkami od Ježíška jsem maximálně spokojená. Doufám, že i vy jste objevily/i pod stromečkem, co jste si přáli. Asi ještě nafotím i zbytek neknižních dárků, protože i ty mě hodně potěšily. Užijte si krásného Silvestra a sejdeme se v příštím roce :)




4 komentáře:

  1. Krásné knihy. Manželovo tajemství bych si chtěla přečíst. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Snad se ti bude taky líbit, ale myslím, že každý si tam najde svoje, i když jsme mladší než hlavní hrdinky :)

      Vymazat
  2. Poriadne hrubé knižky :) Uží si čítanie

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji, už si užívám a ještě dlouho budu, jak se tak dívám na ty tři tlusté :))

      Vymazat

Děkuji za každý komentář, dělají mi obrovskou radost :)