úterý 16. prosince 2014

Milý (knižní) Ježíšku!

Milý knižní Ježíšku,
už je nejvyšší čas, abych ti napsala, které knihy bych si letos přála najít pod stromečkem. Při procházení knihkupectví, ve kterém jsem teď skoro každý den, jsem ve svém živlu a nejraději bych si přála všechno. Ale abych nebyla tak neskromná, tohle jsou knížky, které bych chtěla úplně nejvíc ze všeho:

LISA JACKSON - VŠECHNO MI ŘEKNI
Lisa je jedna z mých nejoblíbenějších spisovatelek a každou její novinku vyhlížím s největší nedočkavostí. Její thrillery jsou prostě skvělé, vždycky si chci šetřit stránky, aby mi vydrželo čtení co nejdéle, ale nedá se to a každou knížku přelouskám během dvou dnů.


JEFFERY DEAVER - SBĚRATEL KŮŽÍ
Nejnovější přírůstek do série s Lincolnem Rhymem prostě musím mít! Lincoln a Amélie jsou jednou z mých nejoblíbenějších knižních dvojic. On - geniální nevrlý kvadruplegický vyšetřovatel, ona - jeho oči, uši, ruce a nohy, a proti nim nelítostný vrah...


RICHELLE MEAD - VĚK X 2: NESMRTELNÁ KORUNA
První díl nové sci-fi série od Richelle se mi hodně líbil, a proto bych si ráda přečetla i pokračování. Je to něco úplně jiného než Vampýrská akademie, Pokrevní pouta nebo Sukuba, ale Richelle je skvělá i v tomto žánru.

dominoknihy.cz

KERI SMITH - DESTRUKČNÍ DENÍK
Ano, i já jsem propadla tomuto fenoménu a moc ráda bych měla svou vlastní "ničicí" knihu :)


NIGEL GOODALL - BENEDICT CUMBERBATCH
Biografie toho nejlepšího Sherlocka - co víc dodat? Nejdřív se mi Benedict vůbec nelíbil a přišel mi absolutně nepřitažlivý, ale po zhlédnutí prvního dílu Sherlocka jsem úplně změnila názor a zamilovala se do něj :)

neoluxor.cz

JAMES DASHNER - LABYRINT: ÚTĚK a SPÁLENIŠTĚ: ZKOUŠKA
O těchto knížkách se pořád všude mluví a píše a já je ještě nečetla, tak jsem je taky přihodila na seznam. Dystopie mám hodně ráda a tahle má většinou dobré recenze i hodnocení, takže bych si taky konečně ráda udělala vlastní názor.



Přála bych si ještě spoustu a spoustu dalších knížek (třeba Manželovo tajemství, Obuvníkova žena, Vypravěčka, Nejtemnější hodina, Případ Amelia, Královna Tearlingu...), ale to už bych byla moc nenasytná a nakonec by mi Ježíšek nepřinesl nic :P

A jaké knížky si přejete k Vánocům vy?

5 komentářů:

  1. Já si přála Selekci, druhý a třetí díl tygří ságy a Kolo času - oko světa :).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Selekce je úžasná a na ty ostatní se musím mrknout :)

      Vymazat
  2. Jo a ještě druhý a třetí díl drahokamů :)

    OdpovědětVymazat

Děkuji za každý komentář, dělají mi obrovskou radost :)