sobota 6. prosince 2014

Film tip: Interstellar

Ahojte,
dnes mám pro vás jeden tip, pokud se chystáte do kina a váháte, na jaký film se vydat. Minulý víkend jsem se vypravila na Interstellar a vůbec své volby nelituju. Na začátek musím zdůraznit, že jsem odpůrce všech sci-fi filmů odehrávajících se ve vesmíru, protože mi prostě přijdou přitažené za vlasy. Ale Interstellar byl úplně jiný šálek čaje, který mě naprosto dostal a ohromil. Po celých 169 minut filmu jsem seděla jako přibitá a zírala na plátno s otevřenou pusou, protože to zkrátka byla jízda. 


Příběh se částečně odehrává na Zemi, jejíž čas se chýlí ke konci a lidstvo se řítí do záhuby, a částečně ve vesmíru. A právě vesmírné pasáže patřily k těm nejvíce fascinujícím. Skupina výzkumníků má za úkol najít v jiné galaxii nový prostor pro život lidstva. Do čela expedice se postaví Cooper (Matthew McConaughey), jehož doprovází doktorka Brandová (Anne Hathaway). Tato ústřední dvojice podala dle mého názoru úžasné výkony, věřila jsem jim každé slovo, gesto i výraz tváře. Ale i ostatní se svých rolí zhostili dokonale, vyzvednout musím Mackenzie Foy, která si zahrála Cooperovu dceru Murphy, Jessicu Chastain (Murphyina dospělá verze), Matta Damona, zfanatizovaného kapitána druhé vesmírné lodi, Michaela Cainea i všech ostatních. 


Režisér Christopher Nolan natočil úžasný film s dráždivým námětem, protože si celou dobu budete říkat - a co kdyby to opravdu bylo možné? Co když se Země řítí do záhuby a co když někde jinde ve vesmíru existuje místo, kde můžeme přežít? Nádherná hudba Hanse Zimmera zážitek z filmu ještě umocňuje.


Interstellar vás emočně vyždíme, budete se smát, budete si nervozitou kousat nehty, budete nadskakovat na sedadle, budete plakat. A závěrečná scéna vás odrovná. Je to fascinující podívaná, která zaujme (téměř) každého - já jsem toho důkazem. 

Interstellar
Sci-fi/ Dobrodružný/ Mysteriózní

USA/ Velká Británie, 2014, 169 minut


Hodnocení podle csfd.cz: 87 % 

Trailer:

1 komentář:

Děkuji za každý komentář, dělají mi obrovskou radost :)