čtvrtek 18. září 2014

S. C. Stephens - Bezhlavě

O čem to je?
Vzrušující erotický příběh, na němž se stanete závislí. Téměř dva roky představoval Denny všechno, co kdy Kiera chtěla: Byl to oddaný milující přítel a každá žena jí ho záviděla. Když se přestěhovali do nového města, kde chtěli vybudovat společný život, vypadalo všechno dokonale. Denny šel za svým snem, Kiera měla nastoupit na prestižní univerzitu... Pak ale Denny musel odcestovat a mladý pár se rozdělil. Osamělá a smutná Kiera potřebovala utišit žal a zdrojem útěchy se jí stal místní rockový král Kellan. Nejprve byli jen kamarádi, ale jak se její samota prohlubovala, měli k sobě stale blíž. Jednoho večera se všechno zlomilo a ani jeden z nich už nebyl jako dřív. 

Jak se mi knížka líbila?
Pořád si říkám, že už s těmi erotickými romány přestanu, ale ne a ne to dodržet :) V tomto případě ale vůbec nelituji, protože to bylo prostě skvělé! 
Kiera a Denny se společně stěhují do Seattlu - Denny tam získal vysněné a skvěle placené místo a Kiera brzy bude navštěvovat místní univerzitu. Navíc sehnali i bydlení za hubičku - budou bydlet u Dennyho starého kamaráda Kellana. Zdá se, že mladému a zamilovanému páru vychází všechno podle jeho představ a Kiera nemůže být šťastnější. 
Jejich "domácí" Kellan je zpěvákem amatérské skupiny D-Geni, která každý večer vystupuje v klubu U Petea, kde Kiera záhy začne pracovat jako servírka. Nutno podotknout, že je to kluk, ze kterého se holkám podlamují kolena a upadají do mdlob. Na Kieru však jeho krásná tvář ani dokonalé tělo nepůsobí. Alespoň ze začátku ne... 
Pak se ale její milovaný Denny stěhuje za prací do Tucsonu a na nebi jejich vztahu se objevují první mráčky. A někdy v té době si Kiera uvědomí, jak přitažlivého má spolubydlícího... 
Po jednom telefonickém nedorozumění s Dennym se Kiera příšerně opije a té noci se také změní její postoj ke Kellanovi. Ani jeden z nich už nemůže tvrdit, že je to mezi nimi tak nevinné, jak se snaží předstírat. Kiera si najednou není jistá vůbec ničím. Její představy o dokonalém vtahu s Dennym jsou narušené a ona zjistí, že mezi mužem a ženou to může vypadat i jinak. Tak co teď s tím?

Kiera mi byla zpočátku docela sympatická a myslela jsem si, že to má v hlavě srovnané. Vysokoškolská studentka přes den, servírka v noci, milující přítelkyně pořád - docela jsem ji obdivovala, jak to všechno zvládá. Ale později už to s ní tak slavné nebylo. Začala mi lézt na nervy, protože na můj vkus uronila příliš mnoho slz a utápěla se v příliš mnoha depresích. A navíc byla příšerně nerozhodná - s klidným srdcem bych jí vlepila jednu na vzpamatování!
Denny byl až moc dokonalý - Australan s roztomilým přízvukem, vyznávající své přítelkyni nehynoucí lásku několikrát denně? Na mě příliš sladké, myslela jsem, že se v pasážích o něm roztopím jak čokoláda. V reálném životě se takoví muži asi moc často nevyskytují.
A to nejlepší na konec - Kellan. Opět až moc dokonalý, ale v jiném ohledu. Rockový bůh, nadaný zpěvák, navíc obdařený atraktivním zevnějškem a vysoustruhovaným tělem. V jeho ložnici se už vystřídaly celé zástupy dívek - prostě typický playboy. Ale určitě mi byl bližší než slaďoušek Denny, 
Hodně mě bavili i ostatní členové Kellanovy kapely - proutník Griffin a poněkud upozadění Evan a Matt. A Kieřina sestra Anna - to bylo číslo :D

Autorka si jako dějiště vybrala Seattle, kde se odehrává i Padesát odstínů šedi, ale to mi vůbec nevadilo, protože tím taky veškerá podobnost končí. Knížka Bezhlavě je svěží, vtipná a originální - nejede podle typické šablony erotických románů, což jsem jedině ocenila. Více než polovinu knihy jsem se dobře bavila, ale poté začal být děj jako na houpačce a příliš pesimistický a ubrečený. Závěrečná vrcholná scéna přidala na dramatičnosti, ale mohla přijít klidně o mnoho stránek dřív. Erotické scény byly napsané překvapivě dobře - nepůsobily vulgárně, ale ani jako z viktoriánského románu :) To se mi hodně líbilo.

Kdybych knížce Bezhlavě nedala pět hvězdiček z pěti, tak čtyři by získala určitě. Skoro 500 stran uteklo překvapivě rychle, i když mírné zkrácení by románu podle mě neuškodilo. A taky méně slz (hlavně od zúčastněných mužských jedinců!) a vyhrocených emocí, místy už to na mě bylo opravdu moc. Knížka má krásnou sexy obálku v černobílém provedení s červeně vyvedeným názvem a hřbetem - ta se hodně povedla! Už se těším na další díl :)

Informace
Název originálu: Thoughtless
Součást série: Thoughtless (1. v sérii)
Rok vydání: 2014
Formát: 456 stran, vázaná s přebalem
Vydal: Beta-Dobrovský
Překlad: Jakub Volný





4 komentáře:

  1. Erotické romány moc nečtu, ale tohle dle Tvé recenze nevypadá úplně špatně :) Jen brečící chlapi se mi moc nelíbí :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mně právě taky ne, ale tak nějak jsem to překousla :D A jinak to bylo super :)

      Vymazat
  2. Erotické romány mám ráda, ale musí být kvalitní, což Bezhlavě podle tvé recenze je. Budu si knihu muset sehnat, protože to vypadá fakt skvěle a kvalitně. Super recenze! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mě taky mile překvapila, určitě se po ní podívej, protože vážně stojí za to :) A děkuji :)

      Vymazat

Děkuji za každý komentář, dělají mi obrovskou radost :)