pátek 5. září 2014

Knižní svatební tag

Ahojte,
takhle při pátečním večeru jsem se zamyslela nad knížkami do Knižního svatebního tagu, který se mi hodně zalíbil už na více blozích. Ve zkratce jde o to, že ke každé ze 4 svatebních tradic doplníte jednu knihu. Já jsem si vybrala tyto:


Něco starého
Zvolila jsem knížku Hoši od Bobří řeky od Jaroslava Foglara, protože ji mám odmala hrozně ráda. Nikdy jsem nebyla úplně typická holka, která četla dívčí románky, ale zato mám přečteného celého Foglara. A tahle je jedna z mých nej. Parta kluků vedená Rikitanem prožívá nejrůznější dobrodružství, která vrcholí táborem ve Sluneční zátoce a honem na Zelenou příšeru. Toužila jsem to zažívat taky :) Tohle staré vydání je z roku 1969 a mám ji ještě po taťkovi. 


Něco nového
Dcera sněhu pořízená v Levných knihách minulý víkend. Těším se, až se do ní pustím, protože má hrozně hezkou obálku i anotaci a kromě toho i vysoké hodnocení na Databázi knih a pochvalné komentáře. Jen co dočtu Volání kukačky, jdu na ni. 


Něco modrého
Asi to bude trochu klišé, ale vybrala jsem si Hvězdy nám nepřály. Tento fenomén nemusím dlouze představovat, ale ať už patříte do skupinky milovníků nebo odpůrců této knížky, pro mě je prostě příběh Hazel a Guse kouzelný a patří k nejemotivnějším knihám, které jsem letos četla. 


Něco půjčeného
Momentálně rozečtené Volání kukačky. Je z knihovny, ale i to se počítá. Detektivní román od autorky Harryho Pottera psaný pod pseudonymem se čte velmi dobře, už jsem skoro na konci a jsem zvědavá, jak to všechno dopadne. 


A které knížky jsou ty vaše?

2 komentáře:

  1. Krásné odpovědi. Dcera sněhu je naprosto překrásná knížka. Patří mezi mé nejoblíbenější knihy :-)

    OdpovědětVymazat

Děkuji za každý komentář, dělají mi obrovskou radost :)