pondělí 29. června 2015

Letní čtení 2015

Léto se u mně ponese v duchu práce a učení se na státnice. Přesto doufám, že si najdu i nějaký čas na čtení, protože se těším na spoustu skvělých knížek, které už delší dobu čekají, až se do nich pustím.

Jako první bych se chtěla pustit do Prokletí od mé milované Lisy Jackson. Její knížky jsou dokonalé, vždycky netrpělivě čekám, až nějaká vyjde, a hned si ji běžím koupit. Umí skvělé namíchat hrůzu a napětí, ale i trochu té romantiky a erotiky ;)


Další v pořadí je Fangirl od Rainbow Rowell. Na Fangirl jsem si musela počkat, až vyjde v češtině, protože moje angličtina je opravdu chabá, a konečně jsem se dočkala. A po přečtení recenzí, které jsou většinou pochvalné, se na ni těším čím dál víc. 


Dále tady mám několik domácích restů, které už hodně dlouho čekají v knihovně na svou příležitost. Konečně se chci pustit do trilogie Chaos Hlas nože, Temný ráj, Válka hluku od Patricka Nesse, kterou hodně chválil Ondra z Knižního špajzu. Mám ji doma už od loňského léta, kdy se prodávala v Levných knihách, ale ještě jsem si na ni neudělala čas. Nejvyšší čas to konečně napravit. 

Pokud to stihnu, chtěla bych si přečíst i Mořeplavce od Diany Gabaldon. Jedná se o třetí díl ze série Cizinka, která mě naprosto okouzlila. 1016 stran je pro mě letos velkou výzvou, když času nebude tolik jako obvykle, ale snad se mi to podaří. 


A pokud by mi náhodou zbyl ještě nějaký čas, velice ráda bych si zopakovala svůj každoroční re-reading Harryho Pottera :))

A co se chystáte číst v létě vy? 

7 komentářů:

  1. Já ještě nevím prostě co mi přijde pod ruku. Fangirl bych si ráda přečetla. :)http://readingwithlu.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já to mám taky naplánované jen tak zhruba, stejně přečtu plno jiných knížek jako vždycky :D

      Vymazat
    2. To se mi právě často stává o prázdninách. :D

      Vymazat
  2. Z těchto knih jsem četla jen Fangirl, ale rozhodně se máš na co těšit :) Mořeplavce jsem koupila mamce (k Vánocům 2015 :D), takže zatím je schovaný hluboko v mé skříni :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jsem na Fangirl natěšená čím dál víc, každým dalším komentářem a recenzí :)) Hmm, tak snad ho stihnu přečíst dřív než tvá mamka, která ho teprve za půl roku dostane, uvidíme :D

      Vymazat
  3. Skvělý článek :)
    U mě je to vždy na náladě,takže plány u mě moc nefungují :-D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já si plány sice dělám, ale často mi nevyjdou a přečtu něco úplně jiného než jsem původně chtěla, tak uvidíme, jak budu se svým seznamem úspěšná :))

      Vymazat

Děkuji za každý komentář, dělají mi obrovskou radost :)