pondělí 24. listopadu 2014

Týden s knížkou 4 + 5

Ahojte,
máme tady pondělí a můj další Týden s knížkou. Tedy vlastně dva týdny spojený v jeden. Poslední dobou nemám na čtení tolik času, protože se blíží konec semestru, takže seminárky, učení na zápočty a zkoušky je v plném proudu a taky se snažím načítat už něco k diplomce. Ale těžce mě to nebaví :D Snad budu mít zápočty brzo za sebou a do Vánoc přečtu ještě něco hezkého, než Ježíšek přinese další knižní nadílku :)

Přečetla jsem
Emmy Laybourne - Monument 14
Na tuto knížku jsem se dlouho těšila a nezklamala mě. Podivné krupobití, parta dětí různého věku uvízlých v supermarketu, nebezpečí hrozící z venku i zevnitř... jo, tohle bylo dobré čtení. Jsem dost zvědavá na další díl, protože konec slibuje zajímavé pokračování.

John Lutz - Spolubydlící
Tohle už je jiná, Spolubydlící mě chytla od první stránky a snažím se přečíst každý den alespoň několik stran na odreagování. Poslední dobou mám náladu na thrillery a horory a tento je super. Jsem docela ráda, že spolubydlící už mám, protože kdyby se mi do pokoje nastěhoval někdo jako Hedra, asi bych nebyla moc ráda... 

Kerstin Gier - První stříbrná kniha snů
Příjemné odpočinkové čtení. Hlavní hrdinka Liv se nějakým podivým způsobem ocitá ve snech druhých lidí... a zrovna těch nejkrásnějších kluků ze školy. Není jí to proti mysli, dokud si ji kluci nevyberou jako pomocnici při dokončení paktu s démonem. Ale protože je Liv odvážná, rozhodne se, že klukům pomůže. A navíc je tam Henry... Přestože je tato knížka určená spíše pro mladší ročníky, líbila se mi a pořád se rozplývám nad tou nádhernou obálkou :)

Rozečetla jsem
Peter Härtling - Hölderlin
Knížka k mé diplomové práci. Bohužel není přeložená do češtiny, tak musím číst v němčině a jde mi to hrozně pomalu :/ Přestože je knížka poměrně malá, má přes 500 stran, písmenka jsou na sebe hrozně nahuštěná, téměř bez odstavců, bez přímé řeči a uvozovek... žádná sranda to není. Asi je to i docela zajímavé, protože se jedná v podstatě o životopis jednoho německého básníka, ale všechny tyhle věci mě od čtení hrozně odrazují a nebaví mě to.

Spolubydlící na fotce chybí, protože už je vrácená v knihovně.


2 komentáře:

Děkuji za každý komentář, dělají mi obrovskou radost :)