středa 26. listopadu 2014

30 Day Reading Tag # 4 - Oblíbená kniha z oblíbené série

Minule jsem jako svou nejoblíbenější sérii uvedla Harryho Pottera, což byla velmi jednoduchá a jasná volba. Dnešní bod už je trochu záludnější. Můj oblíbený díl z této série je:

KÁMEN MUDRCŮ, protože jsme uvedeni do úžasného, kouzelného a dokonale propracovaného světa Harryho a jeho přátel i nepřátel, seznámíme se s chodem bradavické školy, navštívíme spoustu zajímavých předmětů a zažijeme první setkání se zlem.

TAJEMNÁ KOMNATA, protože ještě než se s Harrym po prázdninách vrátíme do školy, dostaneme varování, ať to neděláme, jelikož ve škole číhá nepředstavitelné zlo, a když se po sérii záhadných zkamenění konečně dopátráme, kde se Tajemná komnata nachází, setkáme se s ještě rafinovanější podobou zla než v předchozím školním roce a poprvé se opravdu bojíme.

VĚZEŇ Z AZKABANU, protože uprchlý vězeň Sirius Black vzbuzuje hrůzu ve všech kouzelnících a chceme se dozvědět, proč tak intenzivně jde po Harrym a jak to vlastně je se zvěeromágy a obracečem času. 

OHNIVÝ POHÁR, protože na konci prázdnin jedeme na úžasné mistrovství světa ve famfrpálu a poté se ve škole účastníme ještě úžasnějšího legendárního Turnaje tří kouzelnických škol, ve kterém plníme tři nebezpečné a složité úkoly. Ke slovu se opět přihlásí Harryho úhlavní nepřítel Voldemort, s nímž se Harry setkává v tváří tvář a málem to pro něho nedopadne dobře. 

FÉNIXŮV ŘÁD, protože Voldemort je stále silnější a silnější a je nezbytné proti němu vystoupit a něco udělat. Toho se ujme Fénixův řád, který to ale nemá jednoduché, stejně jako Harry, jenž je ve škole vystaven posměškům kvůli svým názorům. Přesto ve škole založí Brumbálovu armádu, s níž se v závěru knihy utkají na Ministerstvu kouzel se Smrtijedy. Tento souboj skončí ztrátou jednoho z členů Fénixova řádu, kterou jsem obrečela. 

PRINC DVOJÍ KRVE, protože i přes veškerou Brumbálovu snahu zlo nabývá na síle a získává stále větší moc. Podnikneme fascinující výlety do Voldemortovy minulosti a musíme přetrpět další hroznou ztrátu, snad ještě horší než tu předchozí. 

RELIKVIE SMRTI, protože kouzelnický svět se řítí do záhuby a jeho jedinou nadějí je Harry, který je podle věštby jediný, kdo může pomocí viteálů s Voldemortem jednou provždy skoncovat. Jeho cesta za viteály ale není jednoduchá a není vůbec jisté, jak to všechno dopadne. 

A který je ten váš?

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za každý komentář, dělají mi obrovskou radost :)