čtvrtek 6. listopadu 2014

Emma Hart - Hrej tajně

O čem to je?
Aston Banks se nikdy nechtěl zaplést do vztahu s Megan Harperovou – ani té osudné noci. Od dětství ho pronásledují děsivé vzpomínky, se kterými není schopen se vypořádat. Ví, že právě ona by dokázala během chvíle prorazit ochrannou zeď, kterou kolem sebe postavil, aniž by si to uvědomil.

Braden, Meganin dlouholetý přítel z dětství, nad ní drží ochrannou ruku, a ona ho rozhodně neměla v plánu zklamat tím, že si něco začne s Astonem. Když však pozná, že Aston není jen typický frajírek, jakým se zpočátku jevil, už není cesty zpět…
Astonovo dětství bylo horší než si vůbec Megan uměla představit. Její láska je ale mnohem silnější než démoni, kteří ho dennodenně pronásledují. Ani Aston se už dál nedokáže lásce bránit, ale právě díky ní se může svým démonům postavit a porazit je. Konečně má šanci poprat se s tím, co je ukryto hluboko v jeho nitru… s tím, čemu už nikdy nechtěl čelit… s tím, čemu se tak dlouho vyhýbal. S tím vším se ale musí vypořádat tak, aniž by Braden něco zjistil... Uchovat jejich vztah v tajnosti nemohlo být nikdy těžší… 

Jak se mi knížka líbila?
Myslím, že je zbytečné cokoliv dodávat k anotaci, která je dost podrobná. Určitě si po jejím přečtení řeknete, že něco podobného už tady bylo tisíckrát... a bohužel budete mít pravdu. Já jsem se ale do knížky pouštěla s očekáváním něčeho víc, protože Hrej tajně je druhým dílem série The Game, jejíž první díl Hrej hráčem se mi líbil hodně. Ale nadšení se po přečtení neopakovalo. 

Přestože je knížka velmi tenká (má jen necelých 200 stran). nemohla jsem se dočíst na konec. Prostě mě to nebavilo. Ačkoliv hlavní hrdinové Aston a Megan byli oba sympatičtí, nedokázala jsem se do nich vžít. Aston prožil špatné dětství, kvůli kterému ho dodnes pronásledují noční můry, a Megan je slušná a vzorná dívka ze zámožné rodiny. Aston své noční můry léčí tím, že střídá holky na jednu noc jako ponožky. Megan dosahuje ve škole skvělých výsledků a nechodí se špatnými kluky. Má nejlepšího kamaráda Bradena, který by nikdy nedovolil, aby se zapletla s Astonem. Jenže podle očekávání právě k tomu dojde. A není to jen sex na jednu noc, ale Aston a Megan se do sebe osudově zamilují. Jenže svůj vztah musí skrývat, aby na to Braden nepřišel. Jedno klišé za druhým. 

Hrozně mě rozčilovalo, PROČ ti dva svůj vztah MUSELI za každou cenu utajit. Jo, možná by byl Braden naštvaný, i když mu do toho v podstatě nic nebylo, ale musel by se s tím smířit. Meganin strach ze svého ochranářského nejlepšího kamaráda mi strašně lezl na nervy. 

Ve vyprávění se střídají pohledy Astona a Megan. Když vypráví Aston, dozvídáme se formou jeho vzpomínek, jak strašné měl dětství. Autorka má poutavý styl a malého Astona mi bylo líto. Ale to nic nemění na tom, že mi prostě ani jeden z hlavních hrdinů úplně nesedl. 
Nejvíce jsem si oblíbila postavu Astonova starouše, tedy dědečka, který je takový mrzutý bručoun, že jsem se u každé scény s ním musela smát. Setkali jsme se i s postavami známými už z Hrej hráčem - Bradenem, Maddie, Lilou, Kay a dalšími.

Pořád jsem doufala, že se bude konat nějaké překvapení, nějaký zvrat, který z této knížky udělá neobyčejný román, ale bohužel jsem se nedočkala. Závěrečná návštěva Astona u Megan doma a projížďka na koních to zabila úplně.

Aby nedošlo k omylu, rozhodně neříkám, že je knížka špatná. Jen je nejspíš určená pro mladší dívky, než jsem já. Na mě to bylo moc sladké a předvídatelné, i když oproti prvnímu dílu Emma Hart přitvrdila a používá hodně sprostých slov a hodně sexu. A ani obálka mi k příběhu tak úplně nesedla, i když není vyloženě špatná. Jen by se více hodila k nějakému erotickému románu pro dospělé.
Doufám, že další díl série Hrej férově si opět napraví reputaci a vrátí se mé nadšení, které jsem cítila po přečtení Hrej hráčem. 

Informace
Název originálu: Playing for Keeps
Součást série: The Game (2. v sérii)
Rok vydání: 2014
Formát: 200 stran, vázaná s přebalem
Vydala: Galatea
Překlad: Martin Kolašín


6 komentářů:

  1. Akorát včera som dopísala recenziu na túto knižku a môj názor je veľmi podobný tvojmu. Hrej hráčem bolo lepšie a toto bohužial autorke nevyšlo. Nemalo to iskru, bolo to bez závažnej zápletky a koniec koncov to bolo nudné. Škoda. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Přesně, nečekala jsem, že se do čtení budu muset tak nutit :/ Snad to bude příště lepší :)

      Vymazat
  2. Celou sérii bych si chtěla přečíst. :))

    OdpovědětVymazat
  3. Skvělá recenze :) Zatím jsem ještě nečetla ani první díl Hrej hráčem, ale už se na něj dlouho chystám :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju :) Emma Hart píše dobře, ale tento díl se tak úplně nepovedl...

      Vymazat

Děkuji za každý komentář, dělají mi obrovskou radost :)