neděle 26. října 2014

Týden s knížkou 1

Ahojte,
máme tu neděli a vždycky v neděli chci udělat Týden s knížkou. Dnes tedy začínám a tento týden jsem strávila s následujícími knihami:

Dočetla jsem
Červený vrch - Jamie McGuire: 
Skvělá a napínavá knížka o světě, který zachvátil děsivý virus a z lidí udělal krvelačné zombie. Mají ti, co se ještě nenakazili, vůbec šanci přežít? Na tuto knížku chystám co nejdříve recenzi.

Přečetla jsem
Chlad - Arnaldur Indridason:
Po této knížce jsem v knihovně sáhla úplnou náhodou, protože nesla označení severská krimi a ty mám ráda. Až dodatečně jsem zjistila, že je to součást série o komisaři Erlendurovi, a to dokonce už 11. díl! Ale i přesto se mi knížka líbila, byla napínavá a dobře napsaná. 

Ztracen v džungli - Yossi Ghinsberg: 
Dobrodružný příběh napsaný na základě skutečných událostí. Hlavní hrdina se ztratil v jihoamerické džungli a během čekání na záchranu byl nucen bojovat o přežití. Musel se postarat o jídlo, oheň, o ochranu před divokými zvířaty, o svá zranění a v neposlední řadě taky o to, aby se nezbláznil. Čtení jsem si užila, protože mě tato tématika hodně baví.

Rozečetla jsem 
Aliance - Veronica Roth:
Třetí a poslední díl série z tzv. Povstalecké trilogie (předchozí díly Divergence, Rezistence). Docela dobré čtení, ale na mě už je tam moc genetiky, všelijakých sér a hlavní postavy Tris a Čtyřka mi docela lezou na nervy :D Ale zajímá mě, jak to všechno dopadne a ještě dnes se to dozvím, protože už mi zbývá přečíst jen posledních 50 stran. 



Koupila jsem
Manželky - Táňa Keleová-Vasilková + Vaříme s Láďou Hruškou + 333 křížovek:
 Včera v nákupním centru u nás ve Zlíně proběhla Long Shopping Night, kdy se od 15 do 23 hodin nakupovalo se slevami, tak jsem se tuhle akci rozhodla využít a koupila první vánoční dárky pro mamku. Láďovu kuchařku si přeje (:D) a další knížka od Táni Keleové-Vasilkové ji určitě potěší, protože má tuto slovenskou spisovatelku velmi ráda a doma už docela slušnou sbírku jejích románů. A křížovky, které byly k Manželkám v rámci Knihománie zdarma, si nechám já :P





2 komentáře:

  1. Odpovědi
    1. Mě docela zklamala, ale jsem ráda, že jsem si ji přečetla, protože bych nechtěla nechat nedočtenou sérii :)

      Vymazat

Děkuji za každý komentář, dělají mi obrovskou radost :)