pátek 13. listopadu 2015

Moji oblíbení booktubeři II.

Už je to nějaký ten pátek, co jsem vám představila několik svých oblíbených booktuberů (přesněji řečeno tady). A protože se od té doby můj seznam rozšířil, je načase ukázat vám další talentované knihomoly, kteří se nebojí postavit se před kameru a prezentovat své knižní názory i tímto způsobem. Všichni jsou skvělí a těším se na každé nové video, které vydají.


Ondrův Knižní špajz (odkaz na kanál)
Jediný mužský zástupce v dnešním seznamu. Ondru sleduju už dlouho a jeho videa mě baví čím dál víc. Natáčí recenze, měsíční hauly, wrap-upy a nově se na jeho kanále můžete podívat i na bookshelftour. Ondra je velký sympaťák a jeho vtípky a obličeje mě dokážou rozesmát na dlouhé minuty. Velký palec nahoru :) Zkuste třeba jeho recenzi na Bestiář Harryho Pottera, výborně podaná!


Svět podle Marillee (odkaz na kanál)
Markétka je hodně originální a její videa mají styl. Její entuziasmus, se kterým mluví o knihách, je nakažlivý, hned mám chuť přečíst si všechny knížky, které zrovna ukazuje. Najdete u ní recenze, wrap-upy, book hauly a tagy. Skvěle se na ni dívá a poslouchá, z jejích videí čiší naprostá pohoda :) Uvidíte třeba u jejího posledního book haulu. 


Nadiya_91 (odkaz na kanál)
Nadiya se na youtube objevila poměrně nedávno, ale stihla jsem si ji oblíbit velice rychle. Líbí se mi, že se stále snaží přinášet ve svých videích něco nového, neomezuje se pouze na obvyklé formáty jako je book haul, měsíční nej atd. Je to velká milovnice klasiky, což už se dnes často nevidí, a jsem ráda, že se nebojí natáčet videa i na tohle téma. Viz video níže. Kromě toho je taktéž velmi milá a sympatická :)


B z letterBworld (odkaz na kanál)
Bára z letterBworld momentálně pobývá v Anglii a já jsem ji začala sledovat až někdy v době jejího odjezdu. Proto nedokážu úplně posoudit její knižní videa, protože jsem jich moc neviděla, každopádně mě ale moc baví její vlogy plné jídla, anglických zvyklostí a cestování. Jsem zvědavá, co nám v budoucnu ještě přinese :) Podívejte se třeba na tento vlog. 


Hlava plná knih (odkaz na kanál)
Kamča z kanálu Hlava plná knih je pro mě taky docela nová, ale zbožňuji její úsměv, který má snad neustále na tváři, a nadšení, se kterým mluví o knihách. Právě u Kamči jsem narazila na spoustu zajímavých knih, které bych jinak ani neobjevila, protože nejsou úplně mainstream inzerovaný na každém rohu. A čte a doporučuje i českou literaturu, která se taky vidí poměrně vzácně (což je zvláštní, když jsme v Čechách :D). 


Suzanne A. White (odkaz na kanál)
Suzanne je můj úplně nejnovější objev a hodně mě její videa baví. Je krásně sebeironická a vtipná. Čte podobné žánry jako já a stejně jako všichni ostatní je to velká sympaťačka :) Ještě ji sice moc neznám, ale těším se na každé nové video.


Našli jste mezi nimi své oblíbence? Znáte jiné? Do komentářů klidně házejte odkazy, dobrých knižních videí není nikdy dost :)

M.

1 komentář:

  1. Z těchto booktuberů sleduji Suzanne, jejíž videa mě hodně baví a Kamilu z Hlavy plné knih. A ráda se dívám také na Rodaw z Knihánkova, Líbila se mi i videa Veroniky z Knižního přátelství.

    OdpovědětVymazat

Děkuji za každý komentář, dělají mi obrovskou radost :)