neděle 29. listopadu 2015

DIY: Adventní věnec z organzy

Krásnou první adventní neděli přeju,
s tímto návodem sice přicházím skoro s křížkem po funuse, ale třeba ještě někomu přijde vhod :) Postup je velmi jednoduchý a ani materiál nevyjde nějak extra draho, takže s chutí do toho!

Potřebujeme
- polystyrenový korpus 
- organzu 
- zapichovátka na svíčky (jedno za 9 Kč), adventní svíčky (cca 60 Kč)
- ozdoby podle vlastního vkusu
- nůžky, špejli, tavnou pistoli

Polystyrenový korpus koupíte v květinářství nebo obchod s potřebami na tvoření, stojí cca 30 Kč podle velikosti, organzu pořídíte buď v galanterii nebo teď ji najdete i v každém dobrém květinářství. Koupila jsem si 2 metry (1 metr za 30 Kč), ale klidně kupte raději víc. 

Postup je velmi jednoduchý, proto jsem ho ani nenafotila. Organzu si nastříháme na menší čtverečky, nic jsem neměřila, stříhala jsem od oka. Vezmeme jednotlivé čtverečky, přiložíme ke korpusu a špejlí zapíchneme ("zavrtáme") dovnitř, Takto ozdobíme celý věnec, umístíme svíčky a na závěr dozdobíme ozdůbkama, jaké se nám líbí. Já jsem milovník růžové, proto jsem letos zvolila tento sladký věnec, a sestřička si vyrobila fialový. 

Svíčky vždy zapalujte pouze pod dozorem, organza je velmi hořlavá!!! Nikdy nenechávejte zapálený věnec bez dozoru. 




4 komentáře:

  1. Krásné! :-) Já jsem letos dělala svůj první adventní věnec. Byl sice klasický s jehličím, ale za to můj, takže naprosto jedinečný :). A barvy mám do bílo-zelena :).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji :) Já taky dělávám klasický, ale letos z časových důvodů jsem šla do téhle rychlé varianty. Ten tvůj bych taky moc ráda viděla :)

      Vymazat
  2. Ten fialkový je nádherný :) Já tedy dělala taky klasický :)

    OdpovědětVymazat

Děkuji za každý komentář, dělají mi obrovskou radost :)