čtvrtek 16. července 2015

TAG: The Courtship Book

Hrozně ráda čtu a taky vyplňuju tagy, ale uvědomila jsem si, že už hrozně dlouho se tady žádný neobjevil. Před pár dny jsem viděla na blogu Sea Book tento, který se mi hned zalíbil, takže jsem se do něj taky pustila. 

1. fáze - První přitažlivost
Kniha, kterou sis koupila kvůli krásné obálce

Vybírám Nejtemnější hodinu od Barbary Erskine, kterou jsem si sice nekoupila, ale dostala jako recenzní výtisk, ale pokud bych ji nedostala, určitě bych si ji koupila. Samozřejmě nejen kvůli obálce, ale ta je tak nádherná, že ji sem prostě musím zařadit. Světle modrá barva znázorňující nebe, protiklad v podobě vlaštovky a válečného letadla plus zlaté lemování dělá z této obálky jednu z nejhezčích vůbec. 


2. fáze - První dojem
Kniha, která tě dostala svou anotací

To je nejspíš Labyrint: Útěk, protože jeho námět je opravdu zajímavý a neotřelý. I když jsem ze všech stran slyšela na tuto knížku chválu, zaujala by mě, i kdyby se o ní tolik nemluvilo. 


3. fáze - Sladké řeči
Kniha, která tě dostala díky stylu, kterým je napsaná

Tady to bude trilogie od Petera Maye Skála, Muž z ostrova Lewis, Šachové figurky. Peter May má opravdu jedinečný a osobitý styl, který mě dostal od první stránky prvního dílu.


4. fáze - První rande
První díl série, který tě přiměl pořídit si zbytek

Věk X od Richelle Mead. Mám od ní ráda všechny knihy, ale ne všechny mám doma. Ze série Sukuba i z Pokrevních pout mám vždy po dvou dílech, z Vampýrské akademie ani jeden, tak snad se mi podaří aspoň tuhle pořídit celou :)


5. fáze - Pozdní noční hovory
Kniha, která tě přiměla zůstat vzhůru

Byl to thriller Myši od Gordona Reece. Nemohla jsem přestat číst, dokud jsem úplně neodpadla, protože mě strašně zajímalo, jak to dopadne. Nakonec jsem ji stejně musela dočíst až ráno :D


6. fáze -Vždycky v mé mysli
Knížka, o které jsi nemohla přestat přemýšlet

Tohle bude asi klišé, ale řeknu Harry Potter. Je to srdcovka, která mě ovlivnila na celý život, a pořád na ni budu myslet, pořád ji budu číst znova a znova a pořád ji budu milovat <3


7. fáze - Fyzické sblížení
Kniha, která tě zaujala tím, jaká je na omak

Jednoznačně Kostičas od Samanthy Shannon. Je tak jemný a hebký :D


8. fáze - Setkání s rodiči
Knížka, kterou bys doporučila rodině a známým

Cizinka od Diany Gabaldon. Četla jsem ji letos na začátku roku a zatím asi drží svou pozici nej knihy za rok 2015. Byla úžasná, bylo v ní vše, co by ve správné knize mělo být a myslím, že by se mohla líbit hodně lidem. 

1 komentář:

  1. Já taky Richelle miluju, zrovna před pár týdny jsme se rozhodla, že si domů pořídím všechny její knihy :) Vampýrskou akademii a Sukubu už mám komplet a taky mám už i Šachovnici bohů :) Teď už mi chybí jen druhý díl a pak Pokrevní pouta (no, mám ještě co dohánět :D). Cizinku jsem četla a bohužel musím říct, že se mi knížka moc nelíbila. Seriál zbožňuju, ale kniha mi fakt nesedla. Každopádně jsem ji koupila pro mamku k Vánocům, protože myslím, že té by se líbit mohla :)

    OdpovědětVymazat

Děkuji za každý komentář, dělají mi obrovskou radost :)