neděle 3. května 2015

Duben v číslech

Před pár dny skončil duben, takže je nejvyšší čas na shrnutí minulého měsíce. Původně jsem myslela, že v dubnu vůbec nebudu mít čas na čtení, jelikož jsem potřebovala dopsat diplomku, ale rozhodla jsem se trochu si to posunout, takže jsem nakonec přečetla celkem 7 knih. Byly to tyto: 

1. Soman Chainani - Škola dobra a zla
Od této knížky jsem očekávala asi něco víc, protože jsem všude četla pochvalné recenze. Líbila se mi, ale zase ne až tak, že bych se z ní posadila na zadek. Myšlenka to byla dobrá, ale místy se děj hodně táhl a ke konci už jsem listovala, kolik mi ještě zbývá do konce. Ale Agátu jsem si hodně oblíbila :) 


2. John Green - Papírová města
Po Hvězdách a Hledání Aljašky to byla má třetí kniha od Johna. Líbí se mi jeho styl psaní, ale proč mi připadá, jako by psal přes kopírák? Margo mi strašně připomínala Aljašku, i děj byl podobný, takže úplně nadšená jsem nebyla. Jsem zvědavá na Příliš mnoho Kateřin. 



3.Helene Wecker - Golema a džin v New Yorku
Tato knížka mě naopak velice mile překvapila, recenzi si můžete přečíst tady.


4. Richelle Mead - Ohnivé srdce
Čtvrtý díl Pokrevních pout a další skvělé počtení. Richelle nikdy nezklame, už jsem o tom psala i v Týdnu s knížkou 6.


5. Suzanne Rindell - Ta druhá zapisovatelka
Do žánru těžko zařaditelná, ale jinak velice dobrá kniha, více můžete najít v recenzi


6. Richelle Mead - Nesmrtelná koruna
Další pokračování další série od Richelle a opět výborné, recenze tady.


7. Sabine Ebert - Krev a stříbro
Dostala jsem chuť na nějaký historický román a volba padla na tento, recenze se chystá. 


Jelikož jsem ještě pořád chudá studentka, knížky si moc často nekupuju, spíše příležitostně, takže tento měsíc mi v knihově přibyly jen dvě novinky, a to Krabičková dieta 3 a Jak se zbavit Matthewa. Obě jsem pořídila velice výhodně, Krabičková dieta byla u Dobrovského s velikonoční slevou o 100 Kč levnější, vyšla mě tedy jen na 150 Kč, a Jak se zbavit Matthewa kdysi doporučoval Ondra z Knižního špajzu. Když jsem tuto knížku uviděla v Levných knihách za pouhých 29 Kč, neodolala jsem :)


A co pěkného jste tento měsíc přečetli/y a pořídili/y vy? 

6 komentářů:

  1. Musím říct, že jsi přečetla samé lákavé knihy :) Richelle zkrátka miluju, Johna Greena taky. Papírová města jsem ale ještě nečetla, tak doufám, že mě nezklamou. A mrzí mě, že tě tolik nebavila Škola dobra a zla, já se na knížku strašně moc těším.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Možná už jsem na to prostě moc stará :-) Ale druhý díl si taky plánuju přečíst, přece jen jsem zvědavá, jak to bude dál :-)

      Vymazat
  2. První dvě jsem četla a obě se mi moc líbily :) Škola dobra a zla je krásná, pohádková a Papírová města se mi moc dobře četla, byla to zábava.... A Golema, toho bych si moc chtěla přečíst, doufám, že se mi dostane do ruk.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Golema a džin je výborná knížka, určitě se k ní někdy chci vrátit :-)

      Vymazat
  3. Přečetla jsi samé zajímavé knížky :) Já zrovna dočítám Indigové kouzlo a je mi jasné, že se musím rychle pustit do Ohnivého srdce, protože čekání nevydržím :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To naprosto chápu :D Mně zrovna před chvilkou došlo z knihovny upozornění, že si můžu dojít pro Stříbrné stíny, tak tam hned poběžím :)

      Vymazat

Děkuji za každý komentář, dělají mi obrovskou radost :)