pátek 6. března 2015

Úlovky z knihovny X.

Čím méně mám času, tím víc čtu. Z poličky na mě výhružně zírají knížky k diplomce, ale já si samozřejmě raději všímám těch, které číst nemusím, ale chci. Momentální stav vypůjčených a zatím nepřečtených knih je devět. Plus spousta dalších domácích. Stav rozepsané diplomky? Jsem asi v polovině, i když už jsem dávno měla být někde jinde. Pořád se uklidňuji, že času na odevzdání je dost, ale uteče to jako voda. Ale zkuste odolat, když v knihovně vždycky objevím nějaký poklad! Zrovna přemýšlím, do čeho se pustím nejdřív, ale asi to vyhraje pokračování Monumentu 14 Nebe v plamenech. Člověk přece potřebuje i odreagování od školní práce :)


Srdce Sahary od Aleca Palmera jsem si půjčila na doporučení Rodaw, které se tato knížka moc líbila. Anotace zní dobře, takže se na ni taky těším. Dobrodružství a napětí já můžu.

Ta druhá zapisovatelka od Suzanne Rindell mi padla do oka díky své obálce. Děj se odehrává ve 20, letech v New Yorku, takže příběh prostě nemůže být špatný. 

Na Golemu a džina v New Yorku od Helene Wecker jsem narazila náhodou a protože dřív jsem na ni četla pozitivní ohlasy, rozhodla jsem si jí vzít taky. Navíc je to žánr sci-fi a fantasy, který patří k mým oblíbeným, tudíž se k této knížce musím propracovat co nejdřív. 

Jodi Picoult je hodně chválená autorka a já jsem od ní ještě nic nečetla. Vlk samotář na mě čekal ve vrácených knihách a já jsem neodolala. 

Jestli zůstanu od Gayle Forman je dnes už klasika a já jsem asi jediná, kdo ji zatím nečetl :D To samé platí i pro Sirotčinec slečny Peregrinové pro podivné děti od Ransoma Riggse.  

Nebe v plamenech od Emmy Laybourne je pokračování dystopické série Monument 14, jejíž první díl mě docela zaujal, takže pokračování je pro mě nutností. 

Peter May a jeho Skála je úvodním dílem vysoce hodnocené série Ostrov Lewis - jsem zvědavá.

A konečně posledním úlovkem je Krev a stříbro od Sabine Ebert. Je to volné pokračování její historické série o porodní bábě Martě, kterou jsem celou přečetla minulý rok a líbila se mi. Děj se odehrává ve středověkém Německu, což je moje oblíbená doba. 

Abyste si nemysleli, že jsem blázen, tak všechny tyto knížky jsem si nepůjčila v jeden den a v jedné knihovně, ale postupně se mi doma nasbíraly asi během dvou týdnů, kdy jsem různě chodila pro rezervace a vracet knížky, kterým už docházela lhůta. Ale stejně jsem zvědavá, jak se s tím vším poperu :D 


8 komentářů:

  1. Jestli zůstanu je skvělá kniha a Sirotčinec slečny Peregrinové pro podivné děti bych si taky moc ráda přečetla... Krásné úlovky :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Obě mám na seznamu už dost dlouho, tak jsem ráda, že jsem je konečně ulovila :-)

      Vymazat
  2. U mě by to taky určitě vyhrálo Nebe v plamenech :D Sice jsem ještě pořád nečetla první díl, který na mě neustále smutně kouká z mé knihovničky, ale až k němu dojde, tak se určitě hned pustím do pokračování ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Musím říct, že to byla dobrá volba, včera večer jsem začala číst a už jsem na straně 136. Je to ještě lepší a napínavější než první díl, takže jsem nadšená :-)

      Vymazat
  3. Knihu Ta druhá zapisovatelka mám zrovna rozčítanú a je to dosť zaujímavé, aj keď zatiaľ vôbec netuším, čo od nej čakať a kam bude príbeh smerovať.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já právě taky ani podle anotace nemám představu, co od toho příběhu čekat, ale každopádně jsem zvědavá :-)

      Vymazat
  4. Samé skvělé knihy jsi si vypůjčila. :D

    OdpovědětVymazat

Děkuji za každý komentář, dělají mi obrovskou radost :)