pondělí 30. března 2015

Narozeninový Book Haul

Jak já jsem vždycky toužila použít v nadpise název Book Haul :D Ale protože nekupuji zase tolik knížek, aby to bylo na článek, nikdy mi to nevyšlo - až konečně teď. Jelikož mám v březnu narozeniny, vždycky se mi pár nových knížek sejde. Nejraději bych měla narozeniny (nebo Vánoce) každý měsíc, protože ten pocit, když se mi v knihově vyjímá pár nových knih, je prostě k nezaplacení :) Letos jsem dostala 5 knížek, ale to nejspíš není konečné číslo, protože babička nás vždycky obdarovává penězi, tak počítám, že si ještě něco vyberu sama. Nicméně od mamky, jejího přítele, sestry a mého přítele se mi sešly tyhle krasavice:



Bubny podzimu od Diany Gabaldon jsem si chtěla koupit už dávno, protože na Vánoce jsem dostala předchozí tři díly, ale bylo mi jemně naznačeno, ať počkám, takže mi bylo jasné, že je dostanu. Ale moje radost není o nic menší :) Zatím jsem přelouskala jen Cizinku, ze které jsem byla nadšená, Vážku v jantaru (z té už méně) a ještě mě čeká Mořeplavec, než se budu moci pustit do této tlusté bichle. Ale už teď se těším.



Labyrint: Útěk a Spáleniště: Zkouška od Jamese Dashnera jsem si chtěla přečíst už strašně dlouho a konečně jsem tedy k tomu dostala příležitost. Labyrint už mám za sebou a hrozně se mi líbil. Bylo to napínavé a originální, jedním slovem bomba. Aktuálně čtu Spáleniště, ale ještě moc nevím, co si o něm myslet, protože jsem teprve na začátku. Ale už teď můžu říct, že tato série se zařadí mezi mé oblíbené. 



A nakonec je tady John Green. Jako většina čtenářů jsem Johna poznala díky knížce Hvězdy nám nepřály, ale byla jsem zvědavá, jaké jsou i jeho další knihy. Takže tady mám Hledání Aljašky a Papírová města, obě s dobrým hodnocením. Hledání Aljašky už jsem přečetla a líbilo se mi, i když možná bylo pro mladší ročníky než jsem já. Ale čtení jsem si užila. A na Papírová města jsem taky hodně zvědavá, stejně jako na Příliš mnoho Kateřin, které vycházejí koncem dubna. 


Doufám, že to všechno stihnu v dohledné době přečíst, protože času teď moc kvůli škole, praxi a brigádě není, ale člověk se musí i nějak odreagovat :) Četli/y jste některé z těchto knih? Asi je to hloupá otázka, protože jsem nejspíš poslední na světě, kdo tyto proslulé tituly ještě nečetl, ale přesto :)

8 komentářů:

  1. Naprosto skvělé přírůstky! Sérii Labyrint taky dostanu k narozeninám, ale budu si muset počkat do května :D Na knížky od Johna Greena se chystám už dlouho, ale zatím se k němu nějak nemůžu dostat :( A Cizinku jsem přečetla kvůli mému okamžitému propadu seriálu Outlander, který byl natočen právě podle Cizinky, ale musím říct, že se mi knížka vůbec nelíbila. Hlavně mě znechutil ten příšerný český překlad, je tam jedna chyba za druhou :(

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vidím, že máme podobný vkus na knížky :) Na Labyrint se těš, je to fakt něco! A John Green je taky moc fajn. Mně se Cizinka jako knížka líbila hodně, a seriál bude určitě taky, zatím jsem viděla jen jeden díl, ale hodlám to co nejdřív napravit a dohnat, protože vypadá skvěle :)

      Vymazat
  2. Spáleniště se mi líbilo ještě víc než Labyrint, je to taková moje srdcovka... Stejně jako Hledání Aljašky. Ale zato Papírová města se mi nelíbila a u čtení jsem se nudila. Snad budeš mít víc štěstí :) A všechno nejlepší :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Spáleniště už se začíná rozjíždět, takže určitě bude minimálně stejně dobré jako Labyrint :) Na Papírová města jsem viděla filmový trailer a jsem teda zvědavá na knížku :) A děkuji za přání :))

      Vymazat
  3. Sérii Labyrint jsem ještě nečetla. Hledání Aljašky a Papírová města budu tento měsíc konečně číst, protože je mám už od vánoc doma a ještě na ně nebyl čas. Jsem zvědavá jestli se mi budou líbit tolik jako Hvězdy. Skvělé přírůstky a fotky. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hledání Aljašky mě nezklamalo, John Green píše moc hezky :) Na Papírová města jsem taky zvědavá. A do Labyrintu určitě někdy běž, budu ho teď všem cpát :D

      Vymazat
  4. Krásné přírůstky! :-) Labyrint mám doma, ale ještě jsem se k němu nedostala :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji, mám z nich radost :) A Labyrint je skvělý, určitě se do něj brzo pusť :)

      Vymazat

Děkuji za každý komentář, dělají mi obrovskou radost :)