pondělí 9. března 2015

Co si přát??

Protože se blíží moje narozeniny, včera mě mamka vyzvala, ať jí udělám seznam knížek, které bych ráda dostala. Nikdy po mně nechce jen jednu konkrétní, ale rovnou celý seznam, abych věděla, že dostanu knížku, ale nevěděla jakou :D Takže právě jsem ve fázi vybírání, což není vůbec lehké, protože bych ráda měla všechny. Naštěstí mě může obdarovat ještě ségra, babička, přítel... Dobré je, že všichni ví, že knihou se mi zavděčí nejvíc, a já tím pádem doufám, že pár nových krásek se mi příští týden sejde :)

Horkými favority jsou:

Andy Weir - Marťan

O této knížce jsem v poslední době hodně slyšela, a přestože moc neholduji sci-fi filmům odehrávajícím ve vesmíru, Marťan mě hodně zaujal. Nejen svou anotací a obálkou, ale především mnoha kladnými recenzemi. Ráda bych si utvořila svůj vlastní názor, tak uvidíme, jestli budu mít možnost.


James Dashner - Labyrint: Útěk a Spáleniště: Zkouška

Jsem asi poslední na světě, kdo ještě nečetl Labyrint a Spáleniště a už mě to začíná pěkně štvát :D Labyrint mám už celé věky zarezervovaný v knihovně, ale kdoví, kdy na mě přijde řada. Třeba si je budu moct přečíst už brzy, doufám!



Robert Lyndon - Císařský oheň

Asi před třemi lety jsem k narozeninám dostala první díl této historické ságy, tak by bylo hezké dostat teď díl druhý, a to Císařský oheň. Historické romány mám moc ráda a tento se mi velmi líbil, takže druhý díl by mě určitě taky nezklamal. 


Liane Moriarty - Na co Alice zapomněla

Na Vánoce jsem dostala Manželovo tajemství, na narozeniny by to mohla být druhá knížka této autorky :) Má krásnou obálku a lákavou anotaci. Hlavní hrdinka ztratí paměť a najednou vůbec neví, kdo je. Určitě by bylo zajímavé přečíst si víc. 


Ursula Poznanski - Pět

Ursula Poznanski se nedávno zařadila mezi mé oblíbené spisovatelky, protože v Saeculu i v Erebosu mě její styl psaní nadchl. Vsadím se, že bych nebyla zklamaná ani u této knihy. 


Robert Galbraith - Hedvábník

Hedvábníka bych si přečetla taky moc ráda, ale trošku mě odrazuje, že nemám doma Volání Kukačky. Holt pokud by mi byl nadělen, musela bych si první díl dokoupit, ať to mám komplet :)


Jak jsem tak v sobotu procházela Neoluxorem, našlo by se mnohem víc knížek, které bych ráda vlastnila, ale tohle jsou asi moje top přání. Četli/y jste některou nebo chtěli/y byste si přečíst?

10 komentářů:

  1. Labyrint a Spáleniště taky dostanu k narozeninám, snad to do toho května nějak vydržím :) A Pět jsem si na ten seznam nedávno taky připsala :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já už jsem si je přála na Vánoce a nedostala, tak snad se po dalších 3 měsících zadaří :D

      Vymazat
  2. Marťana som mala doma, no nedostala som sa ďalej ako po tretiu kapitolu :/ Moc ma to nechytillo.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to jsem zvědavá, jak se bude líbit mě, až ho někdy budu číst...

      Vymazat
  3. Labyrint i Spáleniště jsou jedny z mých nejoblíbenějších knih, určitě hlasuji pro ně :) A jinak Pět a Hedvábníka bych si také ráda přečetla...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já si je chci přečíst už hodně dlouho, protože mi připadá, že hodně lidí je má oblíbené :)

      Vymazat
  4. Marťan je perfektná voľba, čítala som ho nedávno a je to jedna z najlepších kníh.
    U nás si odo mňa tiež pýtajú celý zoznam, aby som nevedela, akú knihu konkrétne dostanem. A tak je to najlepšie, aspoň trochu prekvapenia :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já jsem četla ukázku z Marťana a zdálo se mi to velice slibné :) Tak uvidíme, čím mě nakonec obdarují :D

      Vymazat
  5. Určitě bych si ráda přečetla Hedvábníka :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Na toho jsem taky hodně zvědavá, snad se k němu dostanu co nejdřív :)

      Vymazat

Děkuji za každý komentář, dělají mi obrovskou radost :)