pondělí 18. ledna 2016

Úlovky z knihovny XVII.





Po dlouhé době tady mám konečně zase článeček s úlovky z knihovny. Před Vánoci jsem do knihovny moc nechodila, protože jsem v tom pracovním zápřahu neměla moc čas číst. Teď ho konečně zase mám, tak jsem neodolala a přinesla si domů docela slušnou hromádku. Sice mám ještě nějaké zásoby od Ježíška, ale kdo by v knihovně odolal? Určitě to velice dobře znáte :) Něco jsem vybrala náhodně a něco cíleně, tak uvidím, jak se mi budou všechny knížky líbit. Četly/i jste některou z nich?



Chtěla jsem něco lehkého a romantického a objevila jsem tam hned dvě knížky, které si chci přečíst už delší dobu, tak jsem si je odnesla. První z nich je Eleanor a Park od Rainbow Rowell a druhou Mé sladké šestnácté století od Rachel Harris. Na obě se celkem těším, očekávám od nich milé počtení a odpočinek od všedního dne. Od Rainbow už jsem četla Fangirl, která se mi hodně líbila, a na Eleanor a Parka jsem četla docela dobré ohlasy. A co se týče druhé knížky, cestování časem mám hodně ráda, tak snad nebudu zklamaná. 




Dále jsem si vzala Řeku osudu od Barbary Erskinové. Barbara je už dlouhá léta jednou z mých nejoblíbenějších spisovatelek, její styl vyprávění a příběhy mi sedí a moc mě baví. Do Řeky jsem se už začetla a myslím, že nebude výjimkou.

Pak jsem si půjčila Střeženou zónu od Matthewa Reillyho , protože mě zaujala už v knihkupectví svou anotací. Tématem je vybudování dračí ZOO, což se ale zřejmě nějak pokazí. Takové knížky můžu, tudíž jsem na ni dost zvědavá. 

A nakonec na doporučení své sousedky jsem si půjčila první dva díly z historické série Uhtred z Bebbanburgu od Bernarda Cornwella - Poslední království a Bledý jezdec. Prý se jí to hodně líbilo, takže se na čtení taky těším. 

10 komentářů:

  1. Taky ráda chodím do knihovny. Hezké úlovky.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já to v knihovně přímo miluju, i když vlastní kniha je vlastní kniha :)

      Vymazat
  2. Eleanor a Park si zamiluješ :3 mě se příběh moc líbil i styl psaní autorky :-) A pěkné úlovky!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mně se právě hodně líbila Fangirl, tak jsem zvědavá i na tuhle :)

      Vymazat
  3. Krásné úlovky! :)
    Doufám,že se ti kniha Eleanor a Park bude líbit,protože je úžasná a pro mě malililinko lepší jak Fangirl :)
    Přeji příjemné čtení! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji :) Já jsem byla z Fangirl nadšená, tak jsem teď o to víc zvědavá i na Eleanor a Parka :)

      Vymazat
  4. Ahoj :) Máš krásny blog :) Už dlho ho sledujem a rada na neho chodím :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj, děkuji za krásný komentář, moc jsi mě potěšila :)

      Vymazat
  5. Hezké knížky. :) Nevím, kam chodíš do knihovny, ale u nás (v Praze) se takové skvělé knížky skoro nedají sehnat. Všechno je to pořád vypůjčené a na rezervace se čeká i přes půl roku. Děs a hrůza. :)
    Sérii Mé sladké šestnácté století jsem četla už před pár lety, ale tehdy se mi to opravdu moc líbilo. Od Rainbow Rowell jsem četla Fangirl a nějak mě to nenadchlo jako ostatní, ale snad se ti bude Eleanor a Park líbit. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já si knížky taky hodně rezervuju, tak dlouho jsem naštěstí nikdy nečekala, i když občas to taky dost trvá.
      Mé sladké šestnácté století i Eleanor a Parka jsem si půjčila tak na odpočinek, možná už jsem na to stará, ale i tak se na čtení těším :) Děkuji za komentář :)

      Vymazat

Děkuji za každý komentář, dělají mi obrovskou radost :)