sobota 26. září 2015

Podzim s Harry Potterem

A je to tady zase. Deštivé, smutné počasí, zima, vítr, sychravo. Ideální počasí na to, zavřít se doma, zachumlat se do teplé deky, uvařit si dobrý čaj nebo kávu, zapálit svíčku a vzít si nějakou skvělou knížku, začíst se a ponořit do úplně jiného světa. Já jsem si pro letošní podzim vybrala Harryho Pottera. 


Harry Potter je moje naprostá srdcovka a určitě to není poprvé ani naposledy, kdy o něm ode mně uslyšíte. Provázel mě po celé mé dětství, dá se říct, že jsem vyrůstala zároveň s ním, protože jsem byla v nějaké sedmé třídě, když u nás začaly vycházet jednotlivé díly. Ještě teď si vybavuju ty dlouhé debaty s kamarádkama o tom a onom díle, čekání na nový film nebo knihu a to napětí, jaké to bude, co zase Harryho potká... Jo jo, to byly zlaté časy :) 

Od těch 11 let jsem Harryho přečetla bezpočtukrát. Každý rok, vždycky o letních prázdninách, jsem sjížděla všechny díly znovu a znovu. Však podle toho ty chudinky knížky už vypadají. Proto mě velmi potěšila zpráva o novém, nádherně ilustrovaném vydání, které se chystá na letošní říjen. Vážně uvažuji o tom, že si všechny díly postupně pořídím, protože takový skvost by takovému potterofilovi jako jsem já rozhodně neměl v knihovničce chybět. Stejně tak mě láká i pořízení Bestiáře Harryho Pottera. Jen mě tíží otázka, kde na to všechno brát peníze :P 

Ilustrace z nového vydání

Ukázka z Bestiáře - vypadá to skvostně!

Ale abych se vrátila k původnímu záměru tohoto článku. Letošní letní re-reading HP jsem kvůli učení nestihla, proto jsem se rozhodla dát si ho právě teď. Včera jsem začala prvním dílem a dnes už je po něm. Takže teď články o Harrym očekávejte z mé strany častěji, protože jakmile dočtu všechny díly, zamýšlím i filmový maraton. 

Zatím se mějte krásně, užívejte si podzim a čtěte!

2 komentáře:

  1. Taky bych si to všechno chtěla jednoho krásného pořídit. :3 A přečíst. Měla bych, už jsem to dlouho nečetla, v létě jsem si zhlédla filmy, tak přes zimu bych ty knížky mohla dát. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Určitě, podzim a zima jsou podle mě ideální na tyto dlouhé série :)

      Vymazat

Děkuji za každý komentář, dělají mi obrovskou radost :)