středa 29. dubna 2015

Kinotip - Králova zahradnice

Jak jsem psala na facebooku, v neděli jsem se vypravila do kina na Královu zahradnici. Protože probíhala akce všechny filmy za 50 Kč, byla by škoda toho nevyužít. Šla bych klidně i na dva filmy, ale bohužel nebyl zas tak velký výběr a nic jiného mě nezaujalo. Králova zahradnice mi to ale bohatě vynahradila. 


Už před nějakou dobou jsem na tento film viděla trailer, který se mi okamžitě zalíbil, protože tento typ filmů mám ráda - historické romantické drama, to je něco pro mě. A když jsem navíc zjistila, že ho zrežíroval můj oblíbený Alan Rickman, který si v něm navíc zahrál samotného Krále Slunce Ludvíka XIV., nebylo už vůbec co řešit. 

Dobu Ludvíka XIV. mám obecně ráda, filmy i knížky s touto tématikou patří k mým oblíbeným. Film se odehrává v zahradách Versailles, ze kterých toho ale bohužel nebylo moc vidět. Přesto to málo, co nám kamera ukázala, bylo překrásné. Hlavní role královy zahradnice, madame de Barra, se ujala Kate Winslet, která taktéž patří k mým oblíbeným herečkám. Jejím hereckým kolegou byl Matthias Schoenaerts, kterého jsem dosud neznala, ale musím uznat, že je to vážně fešák :)

zdroj

zdroj


zdroj
Jak už jsem psala, film byl směsicí historie, romantiky i dramatu. Nechyběl v něm žádný z motivů, které takový film musí mít - hlavní hrdinku, která si prožila osobní tragédii, ale svou pílí se snaží znovu dostat na vrchol, bojuje navzdory nepřízni osudu, okouzlujícího hrdinu, který jí v tom všemožnými způsoby pomáhá, autoritu (v tomto případě samotného Krále Slunce), která v hrdince nalezne zalíbení, a taky pořádnou mrchu, která jí to musí trochu ztížit. Když se k tomu přidají nádherné kostýmy, interiéry a exteriéry, vznikne film, který je pro romantičky pohlazením po duši. 

I když se může zdát, že děj plyne poněkud pomalým tempem, já jsem se nenudila ani chvilku. Obsahuje totiž i několik silných momentů, které mě vzaly za srdce. Plus když připočtu překrásný soundtrack, to vše dělá z Královy zahradnice film, na který se v budoucnu ráda podívám znovu. 


Trailer: youtube.com
Odkaz na csfd.czhttp://www.csfd.cz/film/332110-kralova-zahradnice/

2 komentáře:

  1. Tak už jenom kvůli Kate Winslet se na film určitě nepodívám. Já se většinou od filmu nenechám odradit ani mými neoblíbenými herci, ale mám dvě výjimky, které nesnáším opravdu maximálně, že se na jejich filmy prostě nedívám. A jednou z těch výjimek je právě Kate (tou druhou Nicole Kidman).
    Každopádně jsem ale ráda, že se ti film líbil :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já se občas taky nechám od nějakého filmu odradit jen kvůli hercům, ale snažím se toho vyvarovat :-D Nicole Kidman taky vůbec nemusím.

      Vymazat

Děkuji za každý komentář, dělají mi obrovskou radost :)