neděle 26. dubna 2015

Filmové soboty (1)

Obvykle po večerech raději čtu, protože přes den moc nestíhám, ale soboty pravidelně patří filmům a seriálům. Proto jsem se rozhodla, že vám vždycky napíšu, co jsem zrovna viděla, a jak se mi to líbilo. Poprvé padla volba na úžasnou romantickou komedii 

S láskou, Rosie
Autorkou knižní předlohy k tomuto filmu je Cecelia Ahern. Spoustu z vás určitě hned napadne další její kniha, která už byla zfilmována, a tou je P.S. Miluji tě. Tento film patří k mým nejoblíbenějším, proto jsem tušila, že ani s Rosie nesáhnu vedle. A samozřejmě jsem se nespletla, protože na tomto filmu se mi líbilo úplně všechno. 

Alex a Rosie jsou kamarádi od dětství. Vědecké výzkumy tvrdí, že pokud se lidi znají jako malé děti, něco jim brání, aby se do sebe jako dospělí zamilovali. V době prvních lásek a sexu svoje zážitky s patřičnými detaily samozřejmě probírají, tomu druhému to ale není vždy úplně po chuti. Proč? Ať je to jak chce, Rosie zůstává v Dublinu, zatímco Alex jede na Univerzitu do Bostonu. Mezi nimi stojí oceán a v průběhu života i jiné vztahy, aféry, dokonce jiná manželství, závazky a děti. Na oba čekají méně i více bláznivé a zábavné momenty, občas se potkají a spadnou spolu do bazénu a zase vplují zpět do svých životů. Rosie se dokonce povede dohodit ztepilou blondýnu Alexovi za ženu . . .no to by si asi nejradši nafackovala...


Když si přečtete obsah filmu, zní to možná trochu pošetile, ale musím říct, že tak to rozhodně nebylo. Kromě vtipných momentů měl film i určitou hloubku a donutil mě zamyslet se nad tím, že život není vždycky peříčko a že kdykoliv může nastat nečekaná překážka. Oba hlavní hrdinové byli úžasní a do svých rolí se skvěle hodili. Rosie hraje Lily Collins, známá například z Nástrojů smrti, a Alexe neodolatelný "Finnick" Sam Claflin. Celý film jsem se na ně nemohla vynadívat, protože oba byli neuvěřitelně roztomilí. Všechno doplňovala skvělá hudba, kterou jsem pak nemohla dostat z hlavy, stejně jako úsměv z tváře. Určitě tento film doporučuji všem romantickým duším, ale i těm, kdo si chtějí jen tak odpočinout a příjemně se pobavit. 

Love, Rosie
Komedie/ Romantický
Velká Británie/ USA, 2014, 102 minut









8 komentářů:

  1. Viděla jsem a i když nemám slaďárny ráda, film se mi moc líbil :) Však taky Sam a Lily! :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To je super, že oslovil i nepříznivce romantiky :P :D

      Vymazat
  2. S láskou, Rosie bych chtěla vidět. Knížku si asi nepřečtu, protože nemám ráda když je příběh vyprávěn dopisy a e-maily. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to jsme na tom stejně ;-) Ale film je hodně povedený :)

      Vymazat
  3. Uhmm! Brutálny film. Dneska určite idem kuknúť znovu :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já se taky určitě v blízké době podívám znovu :)

      Vymazat
  4. Nápad Filmové soboty se mi moc líbí :) Tipy na zajímavé filmy se hodí vždycky :) S láskou Rosie, jsem ještě neviděla, ale opravdu ráda bych tento film zkoukla :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji, to jsem ráda :) Já právě taky ráda sbírám tipy na filmy, tak jsem si řekla, že sem taky občas nějaký hodím :)

      Vymazat

Děkuji za každý komentář, dělají mi obrovskou radost :)