neděle 4. ledna 2015

Přečteno za PROSINEC

Prosinec byl pro mě na přečtené knížky žánrově docela pestrý. Přečetla jsem celkem 10 knih a mezi nimi byla nějaká ta romantika, napětí, humor, sci-fi i válečná tématika.

Jonass Jonasson - Stoletý stařík, který vylezl z okna a zmizel
Vtipná knížka, na kterou jsem se dlouho těšila. Části, které pojednávaly o současném Alanově osudu, byly neskutečně vtipné, ale ty, které popisovaly jeho minulost a cestu životem, na mě byly občas až moc zdlouhavé a obsahovaly moc politiky. Ale i tak se mi Stařík hodně líbil a brzy se pustím i do Analfabetky.


Marcela Remeňová - Osm světů - Seznámení
Na tuto knížku jsem byla zvědavá především kvůli věku autorky, které je teprve 14 let. Musím říct, že příběh měla promyšlený a originální, i když některé věci byly možná těžko uvěřitelné. Ale každopádně je to sci-fi thriller, takže to zase až tak nevadilo. Určitě si časem přečtu i pokračování Včelí lid.


Johan Theorin - Smršť
Severská krimi, druhá část volné série Öland. Johan Theorin mě ještě nezklamal a ani tato knížka nebyla výjimkou. Myšlenka opuštěného statku a mrtvých námořníků ve spojení s mlhavým a chladným ostrovem Öland vyústila v napínavý a mrazivý příběh.


Jojo Moyes - Poslední dopis od tvé lásky
Čistá romantika a opravdu výborná. Příběh se mi strašně líbil a na tuto knížku jsem napsala i recenzi.


James Rollins - Amazonie
Četla jsem na doporučení Rodaw z Knihánkova. Tyto dobrodružné knihy odehrávající se v džungli mě baví, je na nich něco znepokojivého, protože kdo z nás vlastně ví, co se v takovém deštném pralese skrývá? Třeba je možné cokoliv, třeba i to, co vymyslel právě James Rollins.



Leon Leyson - Chlapec na dřevěné bedně
Smutný a skutečný příběh malého polského chlapce o jeho osudu za druhé světové války. Více jsem psala tady.


Paullina Simons - Měděný jezdec
Úžasný milostný a válečný příběh, který si zaslouží pořádnou recenzi, ne jen pár okrajových slov tady. Doufám, že ji co nejdříve dopíšu, protože tato knížka na mě opravdu udělala velký dojem.



Lisa Jackson - Všechno mi řekni
Moje milovaná Lisa a další z řady jejích thrillerů, který prostě nemůže být špatný. Obsahuje vše, co mám na jejích knihách ráda - samozřejmě hlavně napětí, trochu hororu a kapku romantiky. Navíc ta obálka je prostě skvělá!



Liane Moriarty - Manželovo tajemství
Další z vánočních dárečků, který byl přečten také velmi rychle. Recenze už je na blogu.


Jeffery Deaver - Sběratel kůží
Jedenáctý případ kriminalistického dua Lincoln Rhyme - Amélie Sachsová. Deaver opět ukázal, že umí. Své knihy má skvěle promyšlené a jeho proslulé zvraty se nevyhnuly ani této knížce. Opět jsem nebyla zklamaná.


3 komentáře:

  1. Knihu Chlapec na dřevěné bedně jsem také četla a moc se mi líbila. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je totiž opravdu skvělá, samozřejmě hrozná, ale výborná, však si rozumíme :)

      Vymazat
  2. Vážně? Byla to moje první knížka od něj, ale mám v plánu přečíst si i další, tak jsem zvědavá :)

    OdpovědětVymazat

Děkuji za každý komentář, dělají mi obrovskou radost :)