čtvrtek 1. ledna 2015

Knižní výzva 2015

Ahojte,
jak jste si užili včerejší silvestrovské oslavy? U nás to proběhlo poklidně, byli jsme ve čtveřici doma a hráli jsme Activity a Fantoma, něco dobrého pojedli, večer si přiťukli šampaňským, podívali se z balkonu na ohňostroje a šli spát, na nějaké bujaré oslavy totiž nejsem :)


Letošní první článek věnuji svému předsevzetí. Tedy tomu knižnímu, jiná si raději nedávám, protože z vlastní zkušenosti vím, že je nikdy nejsem schopná splnit :D Letos jsem se rozhodla zúčastnit se Knižní výzvy, kterou pořádá Ells. Jde o to, že si stanovíte počet knih, které hodláte v daném roce přečíst, a pak se samozřejmě své předsevzetí snažíte dodržet. Nejraději bych si vzala metu nejvyšší, 120 knih, ale jelikož mě čekají magisterské státnice, tak si nevěřím, že budu mít tolik času na čtení, a zvolila jsem poloviční počet 60. V roce 2014 jsem zvládla přečíst 95 knih a hrozně mě mrzí, že jsem těch pět ještě nějak nedotáhla, stovka by byla přece jen hezčí číslo :)

Můj cíl

V roce 2015 se chystám přečíst několik tlustých knih - sérii Cizinka od Diany Gabaldon, Zimu světa od Kena Folleta a Ságu rodu Forsytů od Johna Galsworthyho. V nejbližší době chci dočíst i druhý a třetí díl Měděného jezdce - Taťána a Alexandr a Letní zahrada od Paulliny Simmonsové. Chystám se i na velmi chválenou sérii Květy z půdy od Virginie C. Andrews. Chci si dát re-reading všech dílů Hunger Games a v létě samozřejmě Harryho Pottera jako každý rok :) A jaké jsou vaše čtenářské plány?

Do nového roku vám přeji spoustu úžasných čtenářských zážitků a mnoho přečtených stran v mnoha skvělých knížkách :)


4 komentáře:

  1. Já jsem si stanovila 80 knih, tak nám oběma držím palce :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Doufám, že na sebe na konci roku budeme moct být pyšné :)

      Vymazat
  2. Já bych ráda přečetla knížky, které mám momentálně nepřečtené v knihovně. Takže 88 :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pěkné číslo :) Já mám taky v knihovně několik nepřečtených, ale tolik to nebude :D

      Vymazat

Děkuji za každý komentář, dělají mi obrovskou radost :)