sobota 30. srpna 2014

Přečteno za SRPEN

Milí čtenáři,
rozhodla jsem se udělat tady vždy na konci měsíce takové malé shrnutí všech knih, které jsem za daný měsíc přečetla. Ne na všechny knížky píšu recenzi, tak abych měla přehled, kolik toho za měsíc vlastně zvládnu :) Letošní léto jsem měla super brigádu a docela dost jsem pracovala, tak jsem toho nestihla tolik jako obvykle, ale počítám, že s příchodem dlouhých podzimních a zimních večerů se polepším a zvýší se i moje aktivita na blogu.

V srpnu jsem přečetla:

1. Sylvain Reynard - Gabrielovo Inferno: Znovu jsem se přesvědčila, že erotická literatura prostě není pro mě. Přišlo mi to hrozně podobné Padesáti odstínům, hlavní hrdinka byla ještě otravnější než Anastasia, její bohové mi taky lezli na nervy stejně jako Anina vnitřní bohyně a bylo to zase podle stejné šablony jako vždycky. O přečtení dalších dílů uvažuju jen z toho důvodu, že nemám ráda nedočtené série. 

2. Kateřina Petrusová - Nebezpečná láska: Tohle bylo super! Na českou autorku originální, napínavé, romantické a vtipné čtení. Bavettovi mě prostě baví a tady naopak o přečtení pokračování dlouho přemýšlet nebudu, je to jasné :) 

3. Fredrik Backman - Muž jménem Ove: Ove byl skvělý, napsala jsem na něj i recenzi, kterou si můžete přečíst tady. Jak už jsem zmiňovala, pro mě jedna z nejlepších knížek letošního roku. 

4. Paula McLain - Pařížská manželka: Beletrizovaný životopis první manželky Ernesta Hemingwaye Hadley. Zajímavé čtení, Hemingwaye znám jen z hodin literatury na gymplu, takže jsem se o něm nenásilnou formou dozvěděla něco nového. 

5. Ruta Sepetys - Potrhaná křídla: Po knížce V šedých tónech jsem věděla, že jdu na jistotu, a skutečně mě Ruta nezklamala. Nádherný a dojemný příběh o dceři prostitutky Josie, která hledá své místo v životě, mě nadchl a chytil za srdce.

Většinu už jsem vrátila do knihovny, tak aspoň ilustračně :)

3 komentáře:

  1. Skvělý počet. Já jich přečetla sice o něco víc, ale taky mám o něco víc času. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já jsem taky počítala, že jich přečtu víc, ale nezadařilo se, musím si to na podzim vynahradit ;-)

      Vymazat
  2. Knihu Potrhaná křídla bych si hrozně ráda přečetla. Pokud se nepletu, viděla jsem ji v Levných knihách, tak se tam zkusím znovu podívat a koupit si ji :-)

    OdpovědětVymazat

Děkuji za každý komentář, dělají mi obrovskou radost :)