středa 7. října 2015

Úlovky z knihovny XVI.

Konečně jsem zase po dlouhé době zavítala do knihovny. A vybrala jsem si několik zajímavých knížek, na které se velmi těším.

Hana Marie Körnerová - Druhý břeh
Třetí pokračování příběhu sester Stefanie a Hermíny. První dva díly Kočár do neznáma a Třetí přístav byly úžasné a jak je u autorky dobrým zvykem, plné romantiky, napětí, akce, lásky a zrady. Nejinak tomu určitě bude i teď, paní knihovnice mě hned upozorňovala, že určitě bude ještě i další pokračování, protože příběh prý opět končí otevřeně. Už jsem se začetla a zatím musím hodnotit jedním slovem - skvělé!

Mo Hayder - Kůže
O této autorce už jsem slyšela a četla mnohé, její knížky mě však zatím míjely. Tak jsem si řekla, že je nejvyšší čas to napravit. Anotace zní dost morbidně a to já můžu, takže jsem velmi zvědavá, jak se mi bude Kůže líbit.

John Green - Příliš mnoho Kateřin
Další greenovku jsem v novinkách popadla spíše ze zvyku než z opravdové touhy si ji přečíst. Jeho předchozí knížky jsem sice četla a mám je i doma, ale jsem z nich tak trochu rozpačitá. Hvězdy se mi líbily hodně, ale Hledání Aljašky a Papírová města mě už tak moc nebavily. Podle mě jeho knihy patří do kategorie neurazí - nenadchne, ale proč si nepřečíst i tu zatím nejnovější.



12 komentářů:

  1. Ať se Druhý břeh líbí, taky tuhle sérii zbožňuju a těším se na čtvrtý díl, který vyjde v květnu. :) Jen doufám, že neponese v názvu "První" nebo tak něco, aby v tom nebyl takový zmatek. :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. V květnu? Výborně, to si ji můžu přát k svátku :) Líbil se mi hodně, už mám dočteno a skvělé to bylo :)

      Vymazat
  2. Četla jsem jen Kateřiny a ty se mi opravdu líbily. Nejvíc od Greena sice žeru Papírová města, ale Katky jsou hned za nimi. Nic od toho neočekávej, protože to nemá žádnou hlubokou myšlenku ani neútočí na city jako Hvězdy, ale je to příjemná a vtipná oddychovka :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak nějak k tomu taky přistupuju, příjemná oddechovka na pár dní :)

      Vymazat
  3. Skvělý výběr, doufám, že se ti knížky budou líbit :)

    OdpovědětVymazat
  4. Krásné knihy! :)
    Příliš mnoho Kateřin mám objednané,takže se moc těším až přijde.
    Přeji krásné čtení :)

    OdpovědětVymazat
  5. Mo Hayder je výborná, četla jsem Ptáčníka a Pečovatele. Od paní Körnerové se mi moc líbila Nevěsta ze zámoří. Přeji pěkné čtení :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji :) Na Mo jsem hodně zvědavá, i kamarádka ji chválila. A od H. M. Körnerové se mi zatím líbily všechny knížky, které jsem četla, a že už jich bylo :)

      Vymazat
  6. Ani jednu knihu jsem nečetla, ale doufám, že se Ti budou velmi líbit! :-).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Druhý břeh se mi líbil hodně a ty ostatní budou určitě taky, většinou mám při výběru šťastnou ruku :)

      Vymazat

Děkuji za každý komentář, dělají mi obrovskou radost :)