pátek 9. října 2015

7 důvodů, proč miluji podzim

1. Podzim je mé nejoblíbenější roční období. Mám ráda jak slunečné a teplé babí léto, tak i deštivé a pošmourné dny. To totiž můžu bez výčitek zůstat doma v suchu a teple a číst :) A neznám nic krásnějšího, než padající barevné listí!

2. Nastávají dlouhé zimní večery, brzo se stmívá a venku je chladno. Právě na podzim a v zimě vždycky přečtu nejvíc knih, navíc mám čas na všechny ty tlusté několikasetstránkové bichle, které po zbytek roku odkládám právě na toto období (a samozřejmě taky na seriálky).

3. Tento bod souvisí s bodem 2. Miluji, když se při čtení můžu zachumlat do své hřejivé růžové deky, uvařím si horký čaj nebo kávu a zapálím voňavou svíčku. Prostě čtení na podzim je nejlepší :)

4. Když jdu ven, navleču na sebe teplý svetr, kolem krku omotám měkoučkou šálu a navrch hodím bundu nebo kabát. Miluji tohle vrstvení! Podzimní oblečení je podle mě velmi variabilní, můžu nosit jak kalhoty, tak i sukně a punčochy, a to mě hrozně baví. 

5. Konají se všemožné zajímavé akce, ať už poutě, slavnosti vína, řemeslné jarmarky, lampionové průvody nebo třeba burčákové pochody. Hrozně ráda chodím a ochutnávám nabízené dobroty, třeba takovou medovinu nebo trdelník :)


6. Přestože Halloween neslavím, je mi tento svátek sympatický, a to hlavně výzdobou. I svůj pokoj se vždy snažím nějak podzimně vyladit, a dýně jsou ideálním doplňkem. 

7. Blíží se Vánoce, to asi nepotřebuje žádný komentář :) 

zdroj

Které roční období máte nejraději vy a proč? 

5 komentářů:

  1. Taky mám podzim ráda :) Podzim a jaro jsou pro mě nejoblíbenější období, protože jsou obě tak pěkně barevné a hlavně mají přijatelnou teplotu. Zimu moc nemusím a léta s těmi tropickými vedry vyloženě nenávidím :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to jsme na tom úplně stejně :) I jaro mám moc ráda, ale zimu a léto bych klidně vždycky přeskočila :D

      Vymazat
  2. Já ani nevím, které období mám nejraději, od každého trochu, řekla bych. :-) Kdyby se roční období střídala třeba po měsíci, nebyla tak dlouhá, asi by mě to bavilo víc. :D

    OdpovědětVymazat
  3. Moc milý článek. Podzim jsem ocenila až v době, kdy jsem se začala potulovat s foťákem v přírodě, to jsou potom úžasné fotky. Jinak nejraději mám asi jaro :) Ale to zachumlání se pod deku s knížkou, když je venku pošmourno a nebo déšť bubnuje na parapet, má opravdu něco do sebe. :)

    OdpovědětVymazat
  4. Moc pěkný článek :) Podzim mám taky ráda, z podobných důvodů :) Ale ještě raději mám asi jaro :) I když na každém ročním období je něco krásného :)

    OdpovědětVymazat

Děkuji za každý komentář, dělají mi obrovskou radost :)