čtvrtek 16. října 2014

Kateřina Petrusová - Zakázaná přitažlivost

O čem to je?
Senátorova dcera Emily má po krk života ve skleníku a potají odjede do New Yorku. Záhy je však vypátrána a musí se rozhodnout: buď se vrátí domů, nebo zůstane, ale pod stálou ochranou nepřístupného bodyguarda Henryho Trovata. Emily je rozhodnutá Henryho přesvědčit, aby ji nechal být, vše jim však začnou komplikovat city a především děsivý vánoční dárek, který jí pošle neznámý šílenec. Překoná láska tak odlišných lidí věkový a společenský rozdíl, nebezpečí, které Emily hrozí, a především Henryho zločineckou minulost?

Jak se mi knížka líbila?
Třetí a bohužel poslední díl ze série Bavettovi mě opět velmi bavil. Někde jsem četla názory, že byl z celé série nejslabší, mě se naopak líbil asi nejvíc. Lépe řečeno, nedokážu se rozhodnout, jestli byla nejlepší Nebezpečná láska nebo Zakázaná přitažlivost. 

Dcera senátora Emily žije pod neustálým dohledem ochranky. Takový život už ji nebaví, a proto se rozhodne utéct do New Yorkeru a žít jako obyčejný člověk. Jenže otec ji s pomocí svých lidí brzy vypátrá a Emily se má vrátit domů. Nebo může zůstat, ovšem se svým novým osobním bodyguardem Henrym Trovatem, který se od ní 24 hodin denně nesmí hnout. Emily se rozhodne pro druhou variantu. Ovšem Henry jí brzy začne lézt na nervy a Emily se rozhodne všemožně ho provokovat. Jenže jak známo, co se škádlívá, to se rádo mívá, a platí to i v případě této dvojice. Emily si začne uvědomovat, že ačkoliv je Henry starší nabručený mrzout, její city k němu se mění a přestává ho vnímat jako člověka, kterého zaměstnává její otec...

Emily mi byla sympatická, i když občas se navzdory svému věku (bylo jí 23) chovala jako malá rozmazlená holka. A udělala taky pár nepochopitelných věcí, které mohly skončit špatně, kdyby nebylo Henryho. Líbilo se mi, že nezačala panikařit, jakmile se v jejích vánočních dárcích objevil i jeden děsivý, a taky že dokázala Henryho podržet, když šlo do tuhého. 

Henry byl prostě úžasný. Přestože toho moc nenamluvil a když už se projevil, tak většinou jen vrčením nebo bručením, byl mi od začátku hodně blízký. Postupně se dozvídáme, že neměl právě jednoduché dětství, a to na něho mělo nemalý vliv. Ani jeho nepříliš vzdálená minulost není čistá jako lilie - jak by taky mohla, když pracuje pro Bavettovy? Ale přes všechny tyto útrapy je Henry čestný a upřímný člověk a přesně mi na něho sedělo Emilyino označení: plyšák :)

Znovu se setkáváme s postavami z minulých knížek - s Robertem, Jo, Johnnym, nechybí ani zmínky o Michaelovi a Paige. Děj se opět odehrává v New Yorkeru, ale nejen v něm - podíváme se i do luxusního lyžařského střediska Aspenu, kde tráví Emily se svou rodinou vánoční svátky. 

Knížka je prodchnutá romantikou, láskou, napětím a nebezpečím, protože se řeší otázka, kdo je Emilyin tajný ctitel, který jí posílá nechutné a děsivé dárky. A podaří se ho chytit dřív, než se on dostane k Emily? Kateřina Petrusová opět skvěle zkombinovala všechny tyto prvky ve vyrovnané míře, všeho bylo tak akorát, příběh nebyl ani úplně přeslazený ani úplně děsivý. Byly v něm i hezky zakomponovány vkusně a decentně popsané erotické scény, při jejich čtení si určitě čtenářky dokážou barvitě představit Henryho ruce na svém těle :) Myslím, že v Zakázané přitažlivosti si každý najde to své, i když samozřejmě je to čtení především pro ženy - přece jen, kterého chlapa by bavilo číst ódy na mužného Henryho? Třešničkou na dortu je opět krásná obálka se dvojicí představující Emily a Henryho a New Yorkem při západu (nebo východu?) slunce v pozadí. 

Informace
Součást série: Bavettovi (3. v sérii)
Rok vydání: 2014
Formát: 304 stran, vázaná
Vydal: Fragment



1 komentář:

Děkuji za každý komentář, dělají mi obrovskou radost :)